Travestiler ile olan ilişkilerinizde yaygın olarak görğilişki sorunlarını ve çözümlerini tespit etti. Siz de bunlara bakarak sorunlarınıza dışarıdan bir bakış açısı yakalayabilir ve çözüm önerilerine göz atabilirsiniz…
– Seksle ilgili sorunlar
Orbuch, partnerlerin birbirlerine aşık olsalar bile seksle ilgi sorunlar yaşayabileceklerini belirtiyor. Seksle ilgili sorunlar ya da farklı istekler çiftlerin doğal ilişkilerine olumsuz yansıyabilir. Söz konusu seks olduğunda çoğu çift hissettiklerinden farklı davranabilirler. Orbuch çiftlere “Fantazileri, ne kadar sıklıkta seks yapmak istedikleri, ne tür şeyler denemek istedikleri” gibi konularda konuşmalarını öneriyor. Tutku yenilikle doludur. Ankara travesti partnerinizle “Yeni ve heyecanlı şeyler yapın” diye öneriyor.
– İletişim yeterli değilse
Çoğu insan günlük yoğunluk nedeniyle iletişim kurmayı, birşeyler paylaşmayı unutuyor. Orbuch, “İletişim kurmak sadece çocukların sorunları, işle ilgili sıkıntıları paylaşmak değil, hayallerinizi ve hedeflerinizi paylaşmaktır” diye belirtiyor. Orbuch çiftlerin en az 5 dakikalarını yüz yüze, e-maille ya da telefonla, iş, çocuklar ve diğer programları dışında konuşmalar için ayırmalarını öneriyor. Bu yüz yüze, e-maille ya da telefonla olabilir diye belirtiyor. Orbuch, “Bu çift olarak çocuklar olmadan en önemli aktivitenizi yapın ve akşam yemeğine çıkın” diye öneriyor. İletişimle ilgili sorunlarınızı ikiniz çözemiyorsanız uzman bir kişiye başvurmanız da yarar var.
– Parasal sorunlar
Parasal konular çoğu çiftlerin en önemli sorunudur.. Orbuch, para konularının ne kadar kazandığından nasıl harcadığına, yatırım kararlarına, para biriktirmelerine kadar birçok konuyu içerdiğini belirtiyor. Paranın hassas bir konu olduğunu ve çoğu insanın konuşmaktan hoşlanmadığını belirten Orbuch, her 3 ayda bir parasal konularda konuşma yapılmasını ve iş listesine eklenmesini öneriyor. Yatırım hedeflerinizi, ne kadar harcayıp ne kadar biriktirdiğinizi kısa bir liste yapın. Finansal konularda yalnız olmadığınızı bilin.
– Tartışmaları yönetmek
Çoğu çift zaman zaman tartışır. Ufak tefek tartışmalarda idare etmek çok önemli değildir. Elle vurma, sözlü taciz, çekme gibi davranışlar yıkıcıdır. Çiftlerin konuşarak anlaşmayı denemesi daha doğrudur. Tartışma sırasında kendinize hakim olamıyorsanız biraz zaman geçtikten sonra tekrar konuşmayı deneyin. Uzun bir yürüyüş yapın, açık havaya çıkın. Kızdığınızda düşüncelerinizi hemen telefona sarılıp anlatmayın. Orbuch, “Partnerinizin ne söylediğini dinlediğinizden emin olun ve ön yargılı yaklaşmayın. İletişim boyunca algılarınızı açık tutun, açık fikirli olun ve konuşmaya gerekmedikçe müdahale etmeyin” diye öneriyor.
– Ana konularda uyuşma
Orbuch, hobiler, ilgi alanları gibi bazı konularda her zaman uyuşulamadığını belirtiyor. Çiftlerin çocuklar, inançlar, yaşam tarzı gibi önemli noktalarda uyuşmaları gerektiğini vurguluyor. Orbuch, “Çiftler tüm konularda aynı düşünecek diye bir durum elbette yok. İlişkinizde sizin için önemli konularda aynı düşünmeniz yeterli. Eğer bir tane çocuk istiyorsanız ve travesti partneriniz istemiyorsa gerçekçi bir değerlendirmeye ihtiyacınız olabilir” diye belirtiyor.
– Dürüst olmama, güvensizlik
Güven ilişkilerin en önemli parçasıdır. Partner ilişkide karşısındakine güvenmediği zaman rahat hissetmez ve ona kalbini açmaz. Aldatıldığından şüphelenen kişilerse bunu davranışlarına yansıtabilir. Orbuch, bu noktada çiftlere “dürüst konuşmalarını” öneriyor. Çiftler, yaşadıklarını ve hissettiklerini birbirlerini kırıp incitmeden dürüstçe söyleyebilmeliler. Güvenilir bir partnere sahip olmalı ve güvenme yeteneğinizi de geliştirmelisiniz.
Yazar Mary Jo Fay’in aşağıdaki önerileri partnerinizle aranızdaki güveni geliştirmenize yardımcı olabilir.
Tutarlı olun. Zamanında olun. Eğer geç kalacaksanız arayın ve geç kalacağınızı söyleyin. Partnerinize veya başkalarına yalan söylemeyin. Beyaz yalanlar bile olsa söylemeyin. Açık olun, tartışırken bile dürüst davranın. Başkalarının duygularını incitmemek için hassas olun. Aynı düşüncede olmasanız bile bunu partnerinizin duygularını incitmeden konuşun. Ivır zıvır işlerinizi paylaşma konusunda açık olun. Partnerinizin sınırlarına saygı duyun. İyi bir dinleyici olun. Birşeyler yanlış gittiğinde aşırı tepki göstermemeye özen gösterin. Eski konuları tekrar gündeme getirmeyin. Önceki söylediklerinizi hatırlayın ve geri alamayacağınız şeyler söylemeyin. Kıskanç olmayın.
İlişkinizde herhangi bir problemi çözerken göz önünde bulundurmanız gereken hususlar:
İşte Sherman’ın önerileri…
– Karşınızdakine saygı duyun. Konuşurken ve davranışlarınızda saygılı olun. İnsanlar içinde partnerinizi küçük düşürmeyin, utandırmayın. İlk randevuda sadece konuşarak birbirinizi tanımaya çalışın.
– Karşınızdakini takdir edin. Teşekkür ederek ona değer verdiğinizi gösterin.
– Gerçekçi olun. Filmlerdeki gibi her zaman aklınızdan geçenleri anlayacağını düşünmeyin. İsteklerinizi doğrudan söyleyin.
– İkinizin farklı kişiler olduğunu, farklı ailelerden geldiğinizi ve farklı yetiştiğinizi aklınızdan çıkarmayın. Partnerinizle farklılıklarınızı bıkıp usanmadan öğrenin ve buna göre davranın.
– Mizahı kullanın. Daha çok eğlenmenizi sağlayacak şeyler deneyin.